طريقة عمل التونة في المنزل

شكل سمكة التونة أو الماكريل
طريقة عمل التونة فى المنزل
تعتبر التونة من احلى اطعم الأسماك المعلبة والتي يحبها الجميع ويمكن تناولها في العشاء أو الافطار أو بجانب الوجبات الأخرى أو عملها سلطة تونة ونظرا لارتفاع اسعارها قررت اعملهالكم في البيت اوفر بكتير جدا وانضف وعن تجربة محدش عرف يفرقها عن الجاهزة اطلاقا


مكونات طريقة عمل التونة:

  1. ٢كيلو سمك تونة موجود فى الأسواق 
  2. ورق لوري
  3. فلفل اسود
  4. كمون
  5. كوب من الخل
  6. كوب من الزيت
  7. نصف كوب عصير ليمون
  8. ٣ليمون شرائح
  9. ماء السلق
  10. ملعقة ملح كبيرة
  11. حبهان ٢حبة فقط

طريقة عمل التونة:

  • نحضر سمك التونة ونقوم بتنظيفها جيدا وقطع رأسه مثل باقي السمك وهو دة شكلها اللي في الصورة
  • نقوم بتقطيعها شرائح كبيرة وتنظيف كل واحدة تحت الماء الجاري على حده 
  • نقوم بنقع سمك التونة في الخل والليمون لمدة حوالي نصف ساعة حتى نتخلص من رائحة الزفارة
  • نحضر اناء نضع فيه ٢كوب ماء ونضع به ورق اللورا والفلفل الأسود والملح والحبهان والكمون وشرائح الليمون ونتركها حتى تغلي
  • بعد بدء الماء في الغليان نضع سمك التونة المقطع 
  • نتركها تغلي لمدة عشر دقائق ثم نتركها على نار هادئة لمدة ساعة كاملة
  • بعد ذلك نقوم بإخراجها فى مصفاه وعند إخراجها يجب توخي الحذر حتى لا تتفتت القطع وتترك حتى تبرد تماما
  • ثم نحضر علبة نضع بها الزيت والخل والليمون وكوب من ماء السلق 
  • ثم نقوم بتقشير سمك التونة  وأخرج الشوك برفق ونضعها داخل العلبة  ونغلقها باحكام ثم وضعها في الثلاجة

ملحوظات هامة عند عمل سمك التونة:

نقع السمك فى الخل والليمون هام حتى لا تكون له رائحة وفترة
عند انتشال السمك من ماء السلق نراعي عد تفتته ممكن انتشال بالمقصوصة
وعشان محدش يضحك عليكي فى سعر السمك 
السمك اسعاره تترواح من ١٥الى ٢٥جنيه بس مش على حسب حجمه لا على حسب وجوده فى الأسواق 
وبكدة هيوفر كتير جدا  
لطريقة عمل سلطة التونة يرجى المتابعة هناطريقة عمل سلطة التونة

وان شاء الله هنزل لحضراتكم وصفة عمل سلطة التونة الرائعة
وبالهنا

تعليقات